Modelling-ul in Romania

de Simona O.

Este dificil sa cuprinzi intr-un articol, tot ce inseamna modelling in Romania. Sper ca materialul urmator sa-ti ofere informatii utile despre lumea modelling-ului din Romania.

Modelling-ul este poate cel mai cautat job din timpurile noastre, atrage atat fetele cat si baietii, desi era un domeniu dominat de femei. Termenul, modelling , acopera o vasta si variata arie. Modelling-ul este fara indoiala un domeniu incantator care iti ofera multe posibilitati pentru a calatorii, a cunoaste oameni, a descoperii locuri si traditi noi.

Poate devenii o slujba bine platita. Dar cu toate aceste puncte in plus implica o munca istovitoare cu multe sacrificii, implicare si devotament. Este o slujba competitiva si de scurta durata. De altfel, stresul este continuu si orele de munca sunt neregulate.

Ce tipuri de modelling exista?

Prezentarile de moda - Aceste manechine apar in show-urile creatorilor si in reviste celebre. Ele reprezinta un procent foarte mic din totalitatea manechinelor din industrie.

Reclamele - Categoria care ocupa o mare parte din industria modelling-ului, este de multe ori inteles gresita de catre cele mai multe modele. Pentru a aparea in reclame, foarte importanta este maniera in care reusesti sa transmiti emotii, maniera prin care expresiile devin la fel de insemnatate ca si calitatile fizice, si nu doar frumusetea. Chiar si o persoana obisnuita poate ajunge sa apara intr-o astfel de productie publicitara.

Promotiile - Ele promoveaza diverse produse si sunt o forma de marketing din ce in ce mai intalnita. Conteaza foarte mult capacitatile de comunicare si interactiune cu oamenii, insa si aspectul fizic are o oarecare importanta.

Care este cheia succesului in modelling ?

Elena Soare : "Cheia succesului ca model este sa nu uitati niciodata cateva lucruri de baza. Tineti-va capul pe umeri tot timpul. Pastrati-va calmul si invatati sa va descurcati atat cu succesul cat si cu esecurile. Un model fericit si echilibrat este un model de succes"

Cat se castiga din modelling in Romania ?

Prezentarile in Romania nu sunt foarte bine platite. In unele situatii pentru un incepator preturile sunt foarte mici. Prezentarile bine platite pentru modele cu experienta pot atinge si depasi pragul de 50$ net.

Exista posibilitatea negocierii contractului cu agentia sau agentia dicteaza termenii iar modelul accepta?

O agentie de buna credinta si profesionista propune numai conditii avantajoase modelelor sale. Modelul trebuie sa aiba incredere in judecata si conditiile agentiei in relatiile cu clientii sai.

Ce tipuri de modele se cauta in acest an in ceea ce priveste aspectul,chipul etc.?

Nu se cauta ceva nou fata de anii trecuti. Exista doua tipuri de modele: glamour- caracterizat prin fata plina, figura angelica, cuceritoare si grunge - caracterizat prin fata colturoasa, pometi proeminenti,chip patratos. Pentru a ajunge pe podium este nevoie de aspect placut, linie corporalasubtire pentru prezentari, inaltime de 1,73-1,74. Prin aparitia pe podim a lui Kate Moss( genul grunge), care are doar 1,69 inaltime, ni s-a aratat totusi ca si aceste reguli pot fi incalcate si ca lumea modelling-ului este una plina de surprize.madalina zice : imi doresc sa lucrez in acest domeniu si mi as dori sa particip si eu la casting-uri
2010-11-03 16:08:21                                           SUS  |  ARTICOLE

Andradda zice : mi-as dori foarte mult sa lucrez in acest domeniu!!...hmm..ceva sfaturi?
2010-12-01 16:23:18                                           SUS  |  ARTICOLE

Carmen zice : Din pacate modelling-ul in Romania este la inceput si nu stim ce inseamna. Avem fete si baieti foarte frumosi dar nu stim sa ii valorificam asta este mai trist decat orice. Sper ca in viitor agentiile de moda sa isi faca treaba mai bine.
2011-05-21 20:48:29                                           SUS  |  ARTICOLE

larisa zice : mi`as dorii si eu sa fiu model...ce trebuie sa fac?
2011-07-04 17:03:55                                           SUS  |  ARTICOLE

Alexandra zice : sunt din bailesti si sunt mulatra,am 13 ani as vrea sa ma contactati.pwp....,ps am 1.68
2011-07-10 17:05:06                                           SUS  |  ARTICOLE

ruxandra zice : este neaparat necesar sa ai inaltimea de 1,70 si ceva?adica pe tocurise poate compensa foarte mult,de exemplu daca ai 1,63 nu ai nici o sansa?
2011-09-02 11:14:04                                           SUS  |  ARTICOLE

alina zice : vreau si eu sa fiu model..am 1,74....si 49 kg..astept raspunsuri
2011-12-11 20:55:48                                           SUS  |  ARTICOLE

iuliana zice : am 18 ani ma 1,73 si 57 de kg vreau sa ma contatacta-ti ...imi doresc mult ..Va rooog
2012-04-03 20:42:09                                           SUS  |  ARTICOLE

monica zice : sunt o fire foarte vesela,imi place sa ma distrez cand ies cu prietenii.imi place foarte tare sa pozez...si imi doresc mai tare ca ori ce sa am o cariera in modeling
2012-10-02 10:19:50                                           SUS  |  ARTICOLE

Gianina zice : Buna... Ma numesc Gianina,mai multe pe pagina mea de "facebook" ,as dori sa devin model deoarece imi doresc foarte mult,inaltimea mea este de 1,79 si 57 kg,am 17 ani sunt din Deva Jud Hunedoara...Contactati-ma si aflati mai multe.. Va Multumesc!
2013-07-11 10:42:05                                           SUS  |  ARTICOLE

TEODORA zice : AM 1,72, 47 KG, OCHI VERZI, PAR SATEN, SI SUNT FOARTE AMBITIOSA SI CURAJOASA. DIMENSIUNILE MELE: BUST 74, TALIE 58 , SOLDURI 87. MULTUMESC!
2013-11-15 13:49:49                                           SUS  |  ARTICOLE

1690SUvOyh zice : Aug14akash truely sneha rana is one of the most beftuiaul women in nepal right now. even at this age and being a mother of two sons, her beauty never seems to diminish but continue to glow and radiate. she is indeed true embodiment of beauty and radiance. no wonder mr keshab stapit was charmed by her. no man will be able to escape her charm.
2015-11-28 13:24:45                                           SUS  |  ARTICOLE

Catalina zice : Mi-a? dori sa lucrez in acest domeniu si mi-a? dori s? particip si eu la casting-uri
2017-07-25 19:37:04                                           SUS  |  ARTICOLE