8 Metode pentru a recunoaste falsii prieteni

de Daniel Foe

Aveti tot felul de prieteni : prieteni care va iubesc, prieteni carora nici nu le pasa (sau prea putin) de ceea ce vi se intampla, prieteni care va invidiaza si, paradoxal, prieteni care va urasc. Caci, oricat ati dori ori nu sa recunoasteti, antipatiile, incompatibilitatile obiective, gelozia si, mai cu seama, rivalitatiile de interese exista intre prieteni. Cu vremea, fara sa va da-ti seama - sau poate doar mimati naivitatea - ati castigat foarte multi ... in-amici. ?titi insa cum puteti recunoaste falsii prieteni?

Lingusitorii

- sunt cei mai abili falsi - prieteni. Adica, toti aceia care-si petrec timpul spunandu-va cat de minunata, inteligenta si de neinlocuit sunteti. Acestia va contrazic rareori, iar atunci cand o fac devin agresivi, caci orgoliul sau interesele lor sunt atat de mari incat uita de argumentul flatarii, spre a va convinge ca va sunt cei mai adevarati prieteni

Datornicii

- carora le-ati facut, candva, un serviciu, ajutandu-i cand se aflau in impas sau in deplina degringolada morala. Acestia se arata foarte rar indatorati, recunoscatori. Ei nu pot uita ca i-ati cunoscut intr-o lumina nefavorabila, intr-o stare de slabiciune sau neputinta. Noua din zece vor avea intotdeauna ceva impotriva dvs. Desi nu se sfiesc sa declare ca va sunt adevarati prieteni.

Uzurpatorii

- sunt cei care v-au prejudiciat drepturile sau interesele. V-au adus o ofensa sau v-au ranit in amorul propriu. Sunt obsedati de faptul ca, pe nedrept, v-au facut un rau. Dati in vileag, acestia nu va vor ierta niciodata, chiar daca isi fac "mea culpa" ca niste "adevarati" prieteni.

Zelosii

- Acestia, in loc sa va scoata la liman, va produc mai mult rau decat bine, cu argumentul "celor mai bune intentii". Este "ghinionul" dvs. ca, de fiecare data, se intampla la fel, in timp ce ei "nu v-au vrut decat binele". ?i "drumul spre nenorocire este presarat cu cele mai bune intentii", iar prietenul care va dusmaneste nu va va arata niciodata ostilitatea, cultivandu-va "adevarata" prietenie cu jetoane masluite.

Victimele

- Ei sunt victimele cultului lor pentru prietenie. Isi vor critica intotdeauna, in fata dvs., fostii prieteni. "Nu mai vreau sa aud in viata mea de ea (el)", este leit-motiv ce trebuie sa va dea de gandit, desi amorul propriu va este magulit. Maine insa, va spune la fel si despre dvs., desi astazi declara ca va este singurul prieten "adevarat".

Susceptibilii

- isi manifesta vizibil indispozitia spontana cand laudati pe altcineva decat pe ei. "Ii dai prea multa atentie lui X..." este apostrofa acestora, iar susceptibilitatea il va transforma pe fiecare dintre acestia intr-o veritabila iscoada. Inofensiva la prima vedere, dar virulenta cand va reclamati libertatea de manifestare. Un viitor in-amic de temut, susceptibilul va invenina orice "adevarata" prietenie.

Frustratii

- Puteti verifica barometrul efuziunilor de prietenie spunand simplu, de cateva ori la rand "nu" in loc de "da, este o idee foarte buna". Chiar daca le spuneti adevarul in-amicii nu suporta sa fie frustrati in bunele sau mai ales relele lor intentii. A accepta un "nu", fara a te supara pledeaza pentru un adevarat prieten.

Avarii

- sentimentali va vor solicita, cu insitenta, dovezi de pritenie, incepand de la marturisiri de buna-credinta si mici servicii pana la sacrificarea micilor dvs. "slabiciuni". Ei stiu doar "sa ceara fara a da", iar la primul prilej profitabil - pentru ei bineinteles - vor arunca cu nonsalanta hainele de imprumut ale "adevaratei" prietenii.

Falsii prieteni se descompira mai devreme sau mai tarziu fara sa vrea. Trebuie doar sa castigati timp si sa va pastrati stima fata de dvs. insiva. Ipocrizia - sinonima cu minciuna - nu are picioare lungi numai ca ... prietenii sunt cei pe care ii meritati pentru ca vi-i alegeti singuri.
cristina zice : ..daka e adevarat
2010-11-30 17:31:36                                           SUS  |  ARTICOLE

cristina zice : ...am o poveste ...am o prietena pe care o lingusesc tot timpul:adika ii spun :way ke frumoasa esti ..,ke as fake eu fara tine si lucruri de genu' asta..dar nu suport sa se uite la vreo a;ta fata..asta inseamna ka nu sunt o prietena adevarata??///
2010-11-30 17:34:49                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ...AM O PRIETENA APROXIMATIV DE UN AN ...prima data ea a vrut sa se imprieteneaska ku min..si ne am imprietenit...si ..toate bune si frumoase pana kand a aparut o noua fata ..ku kare m am imprietenit ..si kateva zile am vorbit tot mai reke ku aceea prietena ka a aparut alta..vreo 3 zile doar..si apoi am inkeput sa vb din nou ku ea..si toate bune si frumoase pana kand aceea prietena kare sa dovedit a fi o inselatoare sau o falsa prietena intro zi ..asa pur si simplu sa imprietenit ku alta fata..si ma lasat balta...ke sa fak ?kum sa ma comport akum ku ea ?..se poate spune ka e o prietena adevarata?..adevarul e ka si eu o tot linguseam in senbsul ka ;vai ke frumoasa esty .. ke dor mia fost de tine ..ke as fake eu fara tine..si lukruri de genul asta..nu stiu daka ma durut ka prietena pe mine ka sa imprietenit ku alata fata sau ka mia ranit orgoliul...ori eu nu sunt o prietena adevarata ori ea.. SFATURI VA ROG..!!!!si un sfat din partea mea; ''PRIETENE FALSE ITI GASESTI LA FIEKARE KOLT DAR PRIETENE ADEVARATE GASESTI FOARTE GREU SAU PUR SI SIMPLU NU LE GASESTI''
2010-11-30 17:50:42                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ...am avut multe prietene..o gramada as putea spune...dar toate sau dovedit a fi false ..in afara de 1 singura..a fost prietena si konfidenta...LIDIA...kea mai buna prietena a mea ..si akum ii duk dorul dupa 1 an kand a plekat in SPANIA ..aman2 am fost ka niste sore si akum nu o mai am aman2 avem 16 ani si sper sa vina in vizita adik ..odata tot o sa vina si o so reintalnesk eram ka niste sore praktik...''O PRIETENIE ADEVARATA NU SE UITA NIKI ODATA SI SE MENTINE PROASPATA PENTRU TOT RESTUL VIETII CHIAR DAKA E LA DISTANTA''sunteti de akord ku mine?
2010-11-30 18:01:30                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ...daka aveti prietene false mai bine sa n aveti..zik eu sunt inselatoare si perverse..aveti mare grija ku ele..;;kea kare sa fake ka e prietena ku tine si tot in prezenta ta se linguseste ku alta si atunki kand kealalta nu e prin preajma..si atunki se baga in seama ku tine ''sa stii ;AIA E KEA MAI FALSA PRIETENA PE KARE O POTI AVEA''si kea mai perversa;FERESTE TE DE ASTFEL DE FETE...asta nu se poate numi prietenie ,cel putin ,nu una adevarata
2010-11-30 18:09:17                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ''NU OOTI SA AI 2 PRIETENE ADEVARATE ,CI DOAR UNA..DAKA AI 2 ADEVARATE UNA DINTRE ELE ESTE 100% FALSA ''..o spun din proprie experienta...SFATURI SAU OPINII VA ROG...
2010-11-30 18:12:44                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ...KINE ARE O PRIETENA ADEVARATA ARE MAI MULTE DEKAT 100 LA UN LOK..''MAI BINE SA AI 1 PRIETENA ADEVARATA DEKAT 100 FALSE PT KA DK AI 1OO FALSE SA ZIKEM ,NU RAMAI KU NIKI UNA DAR KU UAN STII KA RAMAI PRIETENA PT TOTDEAUNA 4EVER
2010-11-30 18:17:09                                           SUS  |  ARTICOLE

tot eu Cristina zice : ''DAKA AI O PRIETENA ADEVARATA NU AI KUM S-O PIERZI NIKIODATA DAR DAKA AI O PRIETENA FALSA POTI SO PIERZI INTR O SECUNDA''
2010-11-30 18:20:31                                           SUS  |  ARTICOLE

IOnel zice : Eu am prieteni in tara la o distanta mult mai mica. Pe multi nu i-am mai vazut de aproape un an dar stiu sigur ca oricand vreunul dintre ei ar avea nevoie de ajutor sau eu as avea nevoie de ajutor il voi ajuta sau ma vor ajuta. O fraza cam complicata si putin incoerenta poate dar ideea este simpla : Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste. Abia astept sa ii planificam urmatoarea iesire la bere sau in aer liber (tot la bere). Ce este mai frumos decat sa bei o bere cu prietenii adevarati? Hai noroc !
2010-11-30 22:43:35                                           SUS  |  ARTICOLE

DanM zice : Maaamaaa Cristina .... Poti sa ai cate prietene vrei si sa ti la toate la fel .... sau la nici una ....
2011-01-05 02:36:14                                           SUS  |  ARTICOLE