Sapte analize medicale esentale pentru toate femeile!

de Admin

Se stie ca e mult mai usor si mai bine sa previi decat sa tratezi. De aceea, nu neglija sanatatea si mergi regulat la controale medicale: mai bine o vizita preventiva, de placere, decat una de nevoie!

1. Examenul ginecologic anual

Acesta este OBLIGATORIU si esential pentru toate femeile, indiferent de intensitatea vietii sexuale. Acest examen ginecologic trebuie sa includa si testul Papanicolau, care nu e deloc dureros si consta In prelevarea de celule de la nivelul mucoasei colului uterin. Cu ocazia examenului, se mai fac teste pentru depistarea eventualelor BTS (boli cu transmitere sexuala). Unele pot afecta trompele uterine si pot produce inflamatii pelviene – care sunt cauzele principale ale infertilitatii si ale sarcinilor extrauterine.

2. Mamografie

Un examen al sanilor este indispensabil, mai ales daca exista In familie cazuri de cancer mamar (la rudele de gradul I - mama sau sora), daca ai depistat cel vreun nodul aparent inofensiv sau daca ai scurgeri din mamelon. Autoexaminarea nu tine loc de control medical de specialitate! Femeilor li se recomanda sa Inceapa efectuarea testelor pentru depistarea cancerului la san In jurul varstei de 25 de ani, iar acestea sa se repete o data la trei ani, pana la Implinirea varstei de 40 de ani, iar de atunci, cel putin anual.

3. Examen oftalmologic

Se efectueaza cel putin la doi ani. Dupa varsta de 40 de ani, e indicat sa mergeti pentru un astfel de control o data pe an sau chiar mai des, pentru a afla daca este nevoie sa purtati ochelari de vedere (sau daca cei vechi sunt Inca buni) si pentru a verifica riscul de a face cataracta sau glaucom. De asemenea, doctorii pot depista eventuale presiuni marite asupra creierului, cauzate de hemoragii sau tumori. Mai mult, ochiul poate fi "martorul" unor boli aparent fara legatura directa: diabetul sau hipertensiunea arteriala.

4. Examen stomatologic

Se face o data sau de doua ori pe an, cel putin, si nu urmareste numai identificarea unor eventuale carii, ci si aparitia unui cancer sau a bolilor gingivale. Lipsa unei igiene orale adecvate e cauza majora a afectiunilor gingivale. Daca nu sunt tratate la timp, acestea duc nu numai la un miros urat al gurii, dar si la caderea dintilor! Chiar daca nu ai carii, e recomandat sa faci un detartraj al dintilor o data la sase luni!

5. Control dermatologic


Examineaza-ti regulat alunitele, pentru a vedea daca apar altele noi sau cele sau daca cele existente deja Isi schimba culoarea, forma, marimea, textura sau senzatia pe care ti-o produc! Desi cancerul de piele loveste practic fara discriminare, marii iubitori de soare, persoanele cu pielea deschisa la culoare sau cei cu antecedente In familie sunt cei mai susceptibili de a se Imbolnavi de cancer, si ei sunt cei care trebuie sa mearga la control dermatologic la prima suspiciune. Cancerul de piele poate fi tratat daca e depistat din timp.

6. Teste pentru depistarea diabetului


Acestea ar trebui sa Inceapa tot de la varsta de 25 de ani. Daca nivelul glucozei din sange este normal, testul se face la fiecare trei ani. Daca nivelul depaseste o limita, trebuie sa mergeti mai des la doctor. Diabetul loveste si In oamenii tineri, de aceea, glicemia trebuie verificata cu regularitate, mai ales la persoanele obeze, cu rude diabetice, la femeile cu hipertensiune sau care au avut diabet pe timpul sarcinii, precum si la cele care au nascut copii de peste 4 kg.

7. Nivelul colesterolului

Colesterolul este o substanta grasa, care face parte din Invelisul exterior al celulelor. Colesterolul In exces din sange poate fi depozitat In artere si poate duce la Ingustarea lor (ateroscleroza). Depozitele mari de colesterol pot bloca complet o artera, astfel Incat sangele sa nu mai poate curge prin ea. Potrivit studiilor, la fiecare 33 secunde In lume o persoana Isi pierde viata din cauza afectiunilor cardiovasculare. Principalul factor de risc pentru aparitia bolilor de inima este colesterolul. Astfel, acest simplu test sanguin Iti poate salva viata daca este realizat la timp. Valoarea colesterolului poate fi reglata cu ajutorul unei diete echilibrate si prin tratament medicamentos, recomandat numai de medicul curant.

Daca starea ta de sanatate nu este tocmai buna si nu prea ai indicii despre cauzele posibile, atunci este ideal sa faci un control medical general. Acesta presupune o trecere In revista a tuturor organelor si sistemelor. Cel respirator, gastrointestinal, cardiovascular, genito-urinar, muscular si osteoarticular; starea epidermei, a sistemului endocrin si nervos central, a ochilor. Nu uita de analizele sangelui si nici de controlul ORL. Costurile unei asemenea investigatii nu sunt tocmai mici, dar atunci cand e vorba de viata si sanatatea ta, nimic nu e prea mult !
georgiana zice : da fff frumos pop
2010-11-11 17:48:58                                           SUS  |  ARTICOLE

diana zice : sunt frumoase da
2010-12-11 22:12:02                                           SUS  |  ARTICOLE

helenkoneh zice : Hi dear friend, greeting to you.My name is Helen, It's my pleasure to write you after viewing your profile at this website, i will like to know you the more, that is, if you permit me. You can email me at=(helenkoneh23@live.com) so that we could exchange pictures and know more about each other. Waiting to hear from you. believing that age,distance or color will not be a barrier to friendship and love. take care. Yours sincerely Miss Helen
2012-10-24 19:27:56                                           SUS  |  ARTICOLE